Costa del Sol – Spanska Solkusten

nerja copy

 

Solkusten är en del av Andalusien. En region med kultur, historia, festligheter, natur och väldigt god mat.
Här behöver du inte gå sysslolös en dag. Med hyrbil eller lokalbuss når du enkelt historiska byar som Granada och Ronda. Sierra Nevadas skidåkning ligger frestande nära om du ledsnat på golf. Kanske en endagsutflykt till Tanger i Afrika eller Gibraltar i England? Väljer du en badort kan du gärna ta en utflykt till Malaga. En spännande stad som är väl värt ett besök. Till fots finner du ofta marknader, varuhus och stormarknader inom räckhåll. Kvällarna viger du till den spanska gastronomin där det andalusiska köket gärna öppnar sina generösa dörrar. Önskar du utöka semesterkassan kan du göra ett försök på casinot i Marbella eller Benalmadena.

Nerja

Öster om Malaga finns fortfarande Andalusiens charm bevarad. Följ med till vackra Nerja.
Det sägs att det var Kung Alfons XII som år 1885 gav namn åt den stensatta platån som skjuter ut i Medelhavet och utgör stans givna samlingsplats. Förundrad över utsikten och närheten till Afrika på andra sidan ska han ha utropat: ”Det här är Europas balkong!”
Nerja tillhör spanska solkusten, men ligger på den mer orörda sidan öster om Malaga. En länge ganska hemlig pärla, vars rykte spridits från mun till mun av nöjda besökare. Numera utan tvekan en turiststad, men med känslan av andalusisk fiskeby bevarad. Runt Nerja ligger några av de bästa stränderna på Costa del Sol. Från långa sträckor av sandstrand till små, skyddade och nästan gömda vika.r

– Fler och fler hittar hit, bekräftarHelena Fossi, ägare till det lilla lägenhetshotellet Calabella. Förut åkte många till Marbella och Torremolinos, men nu har besökarna börjat söka sig till andra platser.
– Turisterna som kommer hit vill ha en överskådlig stad att promenera i. Dessutom gillar de naturen, stränderna, maten och vinet. Trafiken i Nerja är begränsad för att bevara stillheten. Och stränga lagar skyddar den här delen av kusten, det är till exempel inte tillåtet att bygga högre än tvåvåningshus nere vid stranden.